9 סיבות טובות למה כדאי לכם להשתמש ב- Node.js

Node היא אחת משפות התכנות הפופולאריות והפוצות ביותר בעולם התכונה. היא משמשת בתור כלי לפיתוח חזיתי באינטרנט, וצברה הרבה מוניטין עקב השילוב שלה עם פלטפורמות פופולאריות אחרות, כדוגמת React, Appcelerator, Titanium ועוד. במדריך זה נסקור כמה סיבות טובות למה כדאי להשתמש ב- Node לפיתוח:

קלה לתפעול ולשינויים

אחד היתרונות העיקריים של Node.js הוא שלמפתחים קל לשנות את גודל האפליקציות בכיוונים אופקיים, כמו גם אנכיים. ניתן לשנות את האפליקציות בצורה אופקית על ידי הוספת אלמנטים נוספים של Node למערכת הקיימת. בנוסף – Node.js מאוד גמישה בכל הנוגע לשינויים אופקיים ואנכיים, ועובדת טוב יותר משרתי JavaScript אחרים.

קלה ללמידה

JavaScript היא אחת משפות התכנות הפופולריות ביותר, ולרוב מפתחי ה- front-end יש שליטה טובה בה, מה שבסופו של דבר מקל עליהם להתחיל להשתמש ב- Node.js. כנ"ל לגבי פיתוחי ה- backend. קל יותר ללמוד את Node.js, ובסופו של דבר היא גם משכללת את כישורי העבודה, שכן העבודה איתה מהירה ויעילה יותר.

Node.js משמשת בתור שפת פיתוח יחידה

Node.js מציעה למפתחים את האפשרות לכתוב את היישומים בצד השרת ב- JavaScript.
למעשה, זה מאפשר למפתחים לכתוב גם את יישום האינטרנט ב- front-end וגם את יישום ה- backend האחורי ב- JavaScript, תוך שימוש בסביבת זמן ריצה. הפריסה של יישומי האינטרנט הופכת בסופו של דבר לפשוטה יותר, מאחר וכמעט כל דפדפני האינטרנט תומכים ב- .JavaScript

מסייעת בשיפור הביצועים

Node.js למעשה מפרשת את קוד ה- JavaScript באמצעות מנוע ה- JavaScript V8 של גוגל – מנוע זה מתאים את ה- JavaScript ישירות לקוד, מה שבסופו של דבר מקל ומהיר יותר על הטמעת הקוד בצורה יעילה. מהירות ביצוע הקוד משופרת גם על ידי סביבת זמן ריצה, שכן היא תומכת בפעולות קלט/פלט שאינן חוסמות.

קהילת תומכים גדולה ופעילה

מאחורי ה-Node עומדת קהילה גדולה ופעילה של מפתחים, אשר ממשיכים לתרום באופן רציף להמשך פיתוחו ושיפורו, מה שבעצם אומר שהתוכנה הולכת ומשתפרת עם הזמן על ידי מפתחים בדיוק כמוכם, אשר מודעים לצרכים שלכם בתור מתכנתים, ומהווים אוזן קשבת, ומקור לשיפורים ופתרון בעיות אופציונליות.

מטמון במודולים בודדים

סביבת זמן הריצה של קוד פתוח של Node.js מספקת גם אפשרות למטמון במודולים בודדים – בכל פעם שיש בקשה למודול הראשון, הוא נשמר בזיכרון היישום. בכך בעצם המפתחים לא צריכים ליישם מחדש את הקודים, מאחר והמטמון מאפשר ליישומים לטעון את דפי האינטרנט מהר יותר, ומגיב מהר יותר למשתמש.

קבלת תמיכה בכלים נפוצים

באמצעות Node  המתכנים יכולים לקבל תמיכה מורחבת בכלים הנפוצים השונים. אם למשל נרצה לבדוק את קוד המקור של יישום Node.js, נוכל לעשות זאת באמצעות Jasmin  או כלים אחרים שמיועדים לבדיקת יחידות.

טיפול במספר בקשות במקביל

Node.js מספקת את האפשרות למערכות קלט/פלט לא חסומות, מה שבעצם מסייע לעבד מספר בקשות במקביל. המערכת יכולה להתמודד עם הטיפול במספר בקשות במקביל בצורה יעילה יותר מיישומים אחרים, כולל Ruby אוPython . הבקשות החדשות מסודרות בשורה, ומבוצעות במהירות ובשיטתיות.

Node.js ניתן להרחבה

Node.js ניתן להרחבה, מה שאומר שאתם יכולים להתאים אישית ולהרחיב אותה בהתאם לדרישותיכם. תוכלו גם  להשתמש ב- JSON בתור בסיס להחלפת נתונים בין שרת האינטרנט ללקוח – זה יוכל לעבוד היטב עם APIs מובנים לפיתוח שרתי HTTP, TCP ו- DNS, ועוד.

העתיד שלך בהייטק מתחיל כאן
צור איתי קשר עוד היום

דילוג לתוכן