הכנה לעבודה ״תעשייתית״

שימו לב – אמרתי, הדגשתי וחזרתי – כדי להתקבל לעבודה מספיק לי נסיון שצברתי ״בבית״ בדמות תיק העבודות. אבל – אם אתם רוצים להכין את עצמכם למתכונת בה תעבדו אחרי שתתקבלו כבר למשרה הראשונה (וע״י כך להרשים עוד יותר את המראיין) – ניתן לדמות את צבירת הנסיון שלכם בדיוק, אבל בדיוק כפי שהיא תהיה במקום העבודה. וזה מורכב מ 3 אלמנטים עיקריים.

1. עבודה בצוות

ביום יום בתעשייה תעבדו בצוות פיתוח. הוא יכול להיות קטן ויכול להיות גדול. אבל אתם חלק מצוות. תמיד. אז דאגו לארגן צוות. מאיפה? מבוגרים כמוכם בדיוק. אולי אפילו חברים שלכם. ארגנו 4-5 אנשים בתחילת דרכם שרוצים לעבור את מסע ההכנה לתעשייה יחדיו – והנה לכם צוות פיתוח רעב ומלא מוטיבציה !

 

2. כלי פיתוח וניהול תצורה

ביום יום בתעשייה תעבדו עם כלים האחראים לניהול מחזור חיי הפרוייקט.

– כלים לעריכת קוד כגון Visual Studio, PyCharm, IntelliJ וכו׳

– כלים לניהול תצורת קוד כגון GitHub, Bitbucket, CodeCommit וכו׳

– כלים לניהול משימות כגון Jira, Azure DevOps, Asana ועוד.

– כלים להרצת סביבות עבודה כגון Docker, Virtual BOX, Podman ועוד

– כלים מבוססי AI כגון GitHub Copilot, Tabnine, Cursor ועוד..

כמעט כל הכלים האלו חינמיים, תוכלו להוריד אותם ולאחר עקומת לימוד קצרה תוכלו להשתמש בהם לניהול מחזור חיי הפרויקטים שלכם כחלק מצוות הפיתוח שבניתם.

3. לוחות זמנים

בעולם האמיתי תעבדו תחת לוחות זמנים די לחוצים. הבעיה של רוב הבוגרים, גם כאלו שהשקיעו בבניית תיק עבודות ראוי, הוא שהם עשו את הפרויקטים כמשהו ״משני״ המשתלב בחיים שלהם בזמן שהם מחפשים משרה. זה אומר שהם השקיעו בממוצע בין חצי שעה

לשעתיים ביום. כל זה תוך כדי מרתון סדרות ב Netflix, בילויים עד מאוחר, משחקי ספורט ואולי אפילו שנת צהריים טובה.

נכון..אתם עדיין לא מועסקים ולא חייבים לתת דיון וחשבון על זמנכם – הוא בידיכם בלבד!

אבל – כדי להגיע מוכנים להתמודדות עם האתגרים המחכים לכם בתעשייה – אתם צריכים לעבוד כמו בתעשייה. זה אומר, שכצוות פיתוח, אתם מחויבים לעבוד בין 6-8 שעות ביום – נטו. ההייטק הוא לא טיול בפארק..ועליכם לתת תפוקה משמעותית תמורת התנאים והתשלום המפנקים.

דאגו לתחום את הפרויקט בזמן תחת לוחות זמנים המשקפים הערכה שלכם למשך הפרויקט אותו אתם עובדים כצוות הפיתוח. זה בסדר לטעות בהערכה ולתת לעצמכם זמן נוסף ״להארכת הפרויקט״ – אתם עדיין חסרי ידע בהערכת פרויקטים, אבל עצם זה שהשקעתם את רוב היום שלכם בפיתוח – זה הדבר החשוב.

4. ליווי של ראש צוות

ביום יום אתם תעבדו תחת ראש צוות שיתן לכם משימות תחומות בזמן ולו תתנו דין וחשבון על ההתקדמות שלכם. התארגנתם כקבוצת פיתוח? הגדרתם פרויקט ברמה תעשייתית? זה הזמן למצוא ראש צוות או מנטור שיחלק את המשימות ביניכם, ידאג לאינטגרציה בין חלקי המערכת, יקיים איתכם ישיבות עבודה יומיות (Daily) או שבועיות (Weekly) ממש כמו ביום יום שמחכה לכם בעבודה. הוא אגב, גם יוכל להעריך את משך הפרויקט עליו החלטתם והוא גם זה שימליץ על הטכנולוגיות המומלצות למימושה.

מהיכן משיגים ראש צוות? שוכרים אחד. יש הרבה מתכנתים בכירים או ראשי צוותים שהם פרילנסרים שישמחו לתת לכם שירות. כן, זה יעלה כסף. עלות לא מאוד גבוהה שתתחלק בין אנשי הצוות. אבל ממנו תקבלו פידבקים שישפרו אתכם משמעותית, אם זה בצורת העבודה, בסטדנדרטים של פיתוח, הוא יעשה לכם Code Review וכו׳.

חשוב כמובן לבחור מישהו מנוסה מספיק עליו כדאי לקבל המלצות.

מוכנים אל המסע שלכם אל המשרה הראשונה ?

השאיר פרטים ונדאג לחזור אליך בהקדם

העתיד שלך בהייטק מתחיל כאן
צור איתי קשר עוד היום

דילוג לתוכן