הכנה לראיון העבודה

עברתם את המשוכה של קורות החיים וקיבלתם פניה להתחלת התהליך. החברה מביעה ענין בכם. כל הכבוד !!

בשיחת הטלפון הראשונה, לאחר כמה משפטי הכרות, יקרה אחד מהארבעה: או שתקבלו זימון לראיון אישי עם פונקציה ניהולית (בדרך כלל פגישה מרחוק) או שתקבלו זימון לראיון טכני עם פונקציה מקצועית (בדרך כלל ראש הצוות שאמור לעבוד איתכם) או שתקבלו זימון למטלת בית לבחינה מקצועית (עוד על זה – בפסקה הבאה) או שתקבלו זימון למבחן ממוחשב קצוב בזמן. בואו נבהיר כיצד מתכוננים בכל אחד מהמקרים:

1. זימון לראיון אישי.

בדרך כלל זה השלב האחרון בתהליך, אחרי שכבר עברתם את המבחן המקצועי. אבל זה גם יכול להיות השלב הראשון. זה לא משנה מבחינת ההכנה… הדבר הראשון שכדאי לעשות – זה ללמוד קצת על החברה. לא מדובר במחקר מעמיק או בניתוח דוחות פיננסיים..זה הרבה יותר פשוט: לכל חברה יש באתר חלק של ״About״ (מה אנו עושים?). לקרוא במשפט או שניים- האם החברה מפתחת מערכות רפואיות, משחקים, מערכות נשק, מוצרים בנקאיים וכו׳..

מדוע זה חשוב?

בשלב מסוים בראיון תישאלו: שמעת עלינו? אתה יודע מי אנחנו? עכשיו…חשוב לסייג את זה. אם התמזל מזלכם וקיבלתם ראיון לאחת החברות הנחשקות והמפורסמות בארץ – הם מניחים שאתם מכירים את החברה ולא יישאלו. אבל אם זו לא אחת מהן – סיכוי טוב שתישאלו. ואז – התשובה צריכה להיות: ״לא כל כך (או ״שמעתי את השם״..) אז נכנסתי לאתר שלכם לראות מה אתם עושים, נראה לי מענין והנה אנחנו כאן״. ברגע זה קרו 2 דברים טובים:

o הראיתם רצינות. עשיתם שיעורי בית. מעסיקים מאוד מעריכים מועמדים כאלה. אבל יותר מזה:

o כשאתם אומרים ״לא הכרתי, אז קראתי עליכם, נראה לי מענין והנה אנו כאן״ למעשה אתם רומזים (בין השורות) שאתם כאן כי ״נראה לכם מענין״ ולא רק כי ״אתם קופצים על כל זימון שאתם מקבלים״ – מה שמעלה עוד יותר את ה״נחשקות״ שלכם בעיני המעסיק. יסתכלו באור קצת שונה על מועמדים ש״יודעים מה הם שווים״ ובוררים את הזימונים שלהם.

 

2. זימון לראיון טכני.

במקרה כזה חשוב מאוד לשאול במעמד הזימון: האם הראיון יתמקד בנושאים מסויימים?

ברוב המקרים תקבלו תשובה ממוקדת בנוגע לנושאי הבחינה. בחלק מהמקרים – לא (עם הסבר שזו בחינה ״כללית״ או בודקת ״חשיבה״. לגיטימי)

במידה וקיבלתם מיקוד לנושאים – אנו יודעים במה לפקס את האנרגיות. ומכאן לפעול ב 2 ערוצים:

1. לוודא שאתם שולטים בהיבטים הטכנולוגיים האלה בפרויקטים אותם בניתם. בהחלט ייתכן והם ירצו לראות אותם ולבחון אתכם על בסיס מה שבניתם. עליכם לשלוט אבסולוטית בכל הנעשה בפרויקט כולל הכנת ״תשובות טובות״ מדוע בחרתם בצורה מימוש כזו או אחרת.

2. לעבור על שאלות טכניות מאתרים המרכזים שאלות מראיונות עבודה אמיתיים בנושאים מגוונים. ישנם לא מעט אתרים כגון: LeetCode, HackerRank ועוד

אתרים אלו מרכזים שאלות ופתרונות לפי נושאים וכך תוכלו להתמקד בשאלות בנושאים לגביהם קיבלתם הכוונה.

3. זימון למטלת בית

אופציה זו היא הנפוצה ביותר כיום. למעשה – זו הדרך הטובה ביותר לבחון את היכולות שלכם להתמודד עם משימות פיתוח. במקרה זה תקבלו משימת פיתוח לבצע (תוך העזרות בכל מקורות שתרצו) ולשם כך יינתן לכם בין 3 ל 7 ימים. זמן העבודה נטו על המשימה הוא כ 2-3 ימים אך אתם מקבלים זמן ״ברוטו״ נוסף. הסיבה שזו הדרך הנפוצה והמייצגת ביותר לבחון את מידת ההתאמה שלכם לתפקיד היא כך בדיוק תתנהלו בעבודת היום יום שלכם: אתם תקבלו משימה מראש הצוות ויהיו לכם כמה ימים להתמודד איתה תוך היעזרות בכל מקור מידע קיים. בדיוק כמו במטלת הבית.

את המטלה תקבלו בדרך כלל כמסמך במייל. בהחלט ייתכן ולא תבינו עד הסוף את כל הדרישות מכם, או לא תהיו בטוחים לגבי אפשרויות המימוש המועדפות על החברה הבוחנת אתכם. זה מאוד מקובל ולגיטימי להכין מייל המרכז את השאלות שיש לכם ולשלוח למי ששלח לכם את המטלה. הם בדרך כלל מתייחסים ומבהירים את המצב. נסו לרכז את כל הבעיות במייל אחד ולשלוח בסמוך לקבלת המטלה. אם תיזכרו מאוחר יותר בדברים נוספים שאינם ברורים ותרצו לשלוח עוד מייל עם בקשה להבהרות – זה כבר נראה פחות רציני ועלול לפגוע במידת הסיכוי שלכם לעבור.

4. זימון למבחן ממוחשב

במקרה זה תקבלו זימון למבחן ממוחשב קצב בזמן. בדרך כלל זה יינתן ע״י קישור ויש לכם מספר ימים לבצע אותו. מרגע שלחצתם על הקישור – השעון מתחיל לספור אחורה. בדרך כלל יינתנו לכם 1-3 שעות, תלוי במורכבות. גם כאן מאוד חשוב לשאול עוד בטרם קיבלתם את הזימון למבחן בנוגע לנושאים למיקוד כדי שתוכלו להיערך כראוי. מרגע שהתחלתם את המבחן – לא יהיה לכם זמן ״לחזור על חומר״

מוכנים אל המסע שלכם אל המשרה הראשונה ?

השאיר פרטים ונדאג לחזור אליך בהקדם

 

 

 

 

 

 

העתיד שלך בהייטק מתחיל כאן
צור איתי קשר עוד היום

דילוג לתוכן