איך מתחילים קריירה בתכנות?

עולם הייטק קורץ לכם? אם כן, אולי כדאי שתנסו להשתלב כמפתחים מקצועיים בחברות הייטק מצליחות. המחשבה על כך וודאי מעלה אצלכם לא מעט חששות, הרי מעולם לא חשבתם כי תהיו מסוגלים להעביר הנחיות ופקודות שונות אל המחשב כדי לבצע פעולות שונות, אותן אתם יצרתם במו ידיכם. התואר "מפתח תוכנה" הוא גדול ומשמעותי, אך גם בר השגה עבור כל אחד השואף להיכנס אל קריירה מאתגרת במיוחד הדורשת יצירתיות והתמדה רבה.

כיוון שמתכנת עוסק ביצירה של מוצרי תוכנה ממוחשבים, עליו לרכוש את הידע הדרוש לפיתוח תוכנה באמצעות הכשרה לימודית מתאימה. בשונה ממה שנהוג לחשוב, לימודי פיתוח תוכנה אינם מיועדים רק עבור אנשים חכמים במיוחד עם כישורים יוצאי דופן, אלא כל מי שרוצה לפתח את הכישורים הטכנולוגיים שלו יכול להשתלב במסלול לימודים מסוג זה ולהפוך להיות איש פיתוח תוכנה מקצועי.

קורסי פיתוח תוכנה VS תואר במדעי המחשב

כאמור, התחלה של קריירה בתכנות מצריכה השתלבות במסלול לימודים ייעודי לכך. כיום ניתן למצוא שני מסלולים עיקריים המאפשרים לרכוש את הידע הדרוש – לימודים מקצועיים של קורסי פיתוח תוכנה, או  לימודי תואר במסלול אקדמי בחוג של מדעי המחשב. ההבדל המרכזי בין שני מסלולי לימוד אלו הוא משך הזמן הדרוש לכל מתכונת לימודים, כאשר לימודי התואר הם הארוכים והממושכים ביותר הנפרשים על פני ארבע שנים לפחות.

מתכנתים מתחילים מכירים לרוב את המסלול האקדמי לרכישת ידע בפיתוח תוכנה, כשלמעשה באמצעות לימודי קורס פיתוח תוכנה ניתן לרכוש את הידע הנחוץ בתחום וכך להימנע ממסלול לימוד ארוך במיוחד. בנוסף למשך זמן הלימוד, קורסי פיתוח תוכנה מאפשרים לכל תלמיד להתנסות באופן פרקטי בתחומי הלימוד, כיוון שמרבית זמן הלימוד מוקדש לביצוע תרגול מעשי אותו חווים תלמידי הקורס.

אילו קורסי פיתוח תוכנה ניתן ללמוד?

כיוון שמסלולי לימודי תואר אקדמי במדעי המחשב הם קבועים ומכילים לרוב קורסים ארוכים, מקיפים ועיוניים המקנים את יסודות התכנות, תלמידים רבים מעדיפים לבחור את מסלול הלימוד המתאים להם באמצעות קורסי פיתוח תוכנה ייעודיים. כך כל תלמיד יכול לבחור את הקורס הרלוונטי אליו, בהתאם לרמתו המקצועית והניסיון שהוא צבר, וכך להתקדם ולהמשיך לצבור ידע וכלים בתחומי הפיתוח המתאימים לו.

  • קורסים למתחילים – קורס Python או HTML הם קורסים המיועדים עבור קהל יעד המתחיל את צעדיו בעולם פיתוח התוכנה, כך שאין ברשותם ניסיון קודם בתחום. משום כך קורסים למתחילים יהיו מקיפים אך נגישים יותר, ויכללו בראש ובראשונה את נושאי המבוא לתכנות שיעניקו היכרות יסודית עם מונחים, מושגים ותהליכים טכנולוגיים הקשורים לפיתוח תוכנה.
  • קורסי הסבה לפיתוח אינטרנט – אנשים העוסקים בתחום האינטרנט ומעוניינים לעשות הסבה לקריירה טכנולוגית בתחום, יוכלו להיכנס אל תחום פיתוח התוכנה מבוסס WEB באמצעות קורסים ייעודיים כמו קורס Full Stack. קהל היעד הרלוונטי לקורסים אלו הם מעצבים גרפיים, מקדמי אתרים, אנשי שיווק דיגיטלי וכו'.
  • קורסים למתקדמים – גם מתכנתים מנוסים צריכים להתעדכן בכל מה שחדש ועדכני בעולמות הפיתוח, ולכן עבורם קיימים קורסים ייעודיים לאנשי פיתוח מקצועיים המאפשרים לרכוש כלים וידע מורחב בשפות פיתוח וממשקים שונים, כמו לדוגמה
  •  המאפשר לבנות שרתי אינטרנט, קורס React המעניק את הידע המקצועי לבניית אפליקציות גדולות הכוללות נתונים משתנים וכו'.

כיצד להגיע עם ניסיון מעשי לראיונות עבודה?

בין אם החלטתם לרכוש את הידע המקצועי בעולם פיתוח התוכנה באמצעות תואר או קורס מקצועי בתחום, כדי להתחיל את הקריירה עליה חלמתם עליכם לצלוח ראיונות ותהליכי קבלה לחברות הייטק. לרוב חברות אלו יעדיפו לצרף אל שורותיהן מפתחים בעלי ניסיון מעשי, ולכן מומלץ לרכוש את הניסיון הנחוץ בליווי מדריך מקצועי ומנוסה.

לרוב רכישת ניסיון מקצועי אפשרית באמצעות עבודות קודמות, דבר שאינו רלוונטי עבורכם כיוון שעדיין לא התחלתם את משרתכם הראשונה בתחום. לכן כדי לרכוש את הניסיון הנחוץ, חשוב לבצע תרגול אינטנסיבי של הידע שרכשתם באמצעות בנייה ופיתוח של מוצרי תוכנה שונים. כדי למקסם את ההצלחה והניסיון, כדאי לעבור קורס מקיף ופרקטי באמצעות לימוד מעשי המועבר על ידי מדריך מומחה בהכשרת מתכנתים מתחילים. כך ניתן לתרגל באופן מוחשי נושאים שונים שנלמדו באופן עיוני וכללי במהלך הלימודים, ולהגיע מוכנים לכל אתגר ותרחיש במהלך ראיון עבודה או אפילו בקריירה שהתחלתם בהייטק.

 

 

העתיד שלך בהייטק מתחיל כאן
צור איתי קשר עוד היום

דילוג לתוכן