גיוס אנשי תשתיות ״ענן״

נדרשים לגייס אנשי תשתיות ״ענן״ אצל אחד הלקוחות שלכם? לא יודעים בדיוק את המשמעות? מה נדרש ממועמד כזה והאם זה קשור או לא קשור לפיתוח תוכנה? הפוסט הזה בדיוק בשבילכם.

בפוסט  זה אתאר את המושג ״ענן״ שסובב אותנו בשנים האחרונות, את מקומו של תפקיד איש התשתיות בענן, נפרט אילו כלים נדרשים לו, באילו טכנולוגיות הוא עוסק, מקומו בצוות ה IT של הארגון וניתן דגשים לבדיקת התאמתו של מועמד מסוים.

מה זה ״ענן״ ?

אנחנו שומעים בשנים האחרונות את המושג בתצורות שונות: ענן (Cloud), מחשוב ענן (Cloud Computing), שרות בענן ועוד…

מוצר שנמצא ב״ענן״ הוא למעשה מוצר שהגישה אליו היא דרך האינטרנט. במקום לצרוך תוכנה או שרות שנמצאים על המחשב שלנו (אותו אנו מפעילים ב Double Click) – זהו שרות שאנו גולשים אליו דרך הדפדפן. פשוט מאוד. 

לדוגמה: אנו יכולים לעבוד עם תוכנת דואר כמו Outlook שמותקנת על המחשב שלנו או לעבוד עם שרות דואר בענן כגון Gmail (אליו אנו גולשים, נכון?)

אנו יכולים לשמור קבצים בתיקייה פיזית אצלנו במחשב, או לשמור אותו בשרות בענן כגון Dropbox או Google Drive. וישנן כמובן דוגמאות רבות.

גם אם אנו אנשי פיתוח תוכנה (נניח Java): אנו יכולים לכתוב את התוכנה שלנו על סביבת Java שמותקנת אצלנו במחשב, או לכתוב אותו בתוכנה שמתארחת באיזה אתר (ענן)

מה זה תשתיות בענן?

לכל ארגון יש מחלקת IT שאחראית על הקמת, ניהול ותחזוקת כלל מוצרי המחשוב בחברה: החל מהמחשבים (עמדות הקצה) של המשתמשים, דרך שרתים לאחסון, גיבוי, טיפול בתקלות, התקנות תוכנות חדשות אצל העובדים ועוד. כחלק מתפקידם, אנשי התשתיות היו נדרשים (בעידן של טרם הענן) להקים פיזית עמדות עבודה, להתקין עליהן תוכנות, לרכוש ולנהל רישוי לתוכנות, לדאוג לחדרי קירור גדולים לאחסון השרתים ועוד.

עולם ה״ענן״ פישט את כל זה וכיום ניתן להקים עמדת עבודה ב״לחיצת כפתור״ דרך אתר באינטרנט. הצטרף עובד חדש לארגון? אנו נדרשים להתקנה של תוכנת דואר חדשה? זקוקים לשרת גיבוי למידע? מחלקת הפיתוח זקוקה לשרת Java חדש? הכל – דרך האינטרנט. אין צורך יותר להתעסק עם חומרה פיזית!

במקום לשלם על רישוי, על קניית מחשבים ושרתים ועל חשבון חשמל מנופח בחדרי קירור של השרתים – את כל זה נצרוך דרך ״גלישה באינטרנט״ ונשלם סכום קבוע מידי חודש או שנה. זה נקרא IaaS – Infrastructure as a service.

ואם מחר נצטרך לצמצם את כמות המחשבים? פשוט ״נשנמך״ את השירות (ועלותו) דרך האינטרנט. אין פשוט ויעיל מזה.

פלטפורמות לענן

הפלטפורמות המובילות כיום בענן הן של החברות הגדולות והמוכרות ביותר:

Azure של Microsoft

AWS של Amazon

Google Cloud של Google.

רוב אנשי התשתיות ענן כיום יצרכו וינהלו את השרותים שלהם על אחת מהסביבות האלה. אנו צריכים שרת דואר חדש? נשלם X ש״ח בחודש ל Amazon. צריכים סביבת פיתוח ל Python או Java? Microsoft ישמחו להשכיר לנו אחת על בסיס חודשי. והכל – דרך כמה קליקים באינטרנט.

מה נדרש מאנשי תשתיות בענן

רוב רובם של אנשי התשתיות בענן הגיעו מעולם התשתיות המסורתי: הם בעצמם הקימו עמדות עבודה, שרתים, תוכנות וכו׳ כחלק ממחלקת ה IT אליהם הם שייכים. ולכן, מטבע הדברים, יש להם המון ידע ונסיון במערכות הפעלה כגון Windows ו Linux, ידע בתוכנות ארגוניות ועוד.

רובם לא מגיעים מעולם פיתוח או בדיקות התוכנה. גם לא ניהול פרוייקטים או ניתוח מערכות. הם מנוסים נטו בכל תשתיות המחשוב הארגוניות: הקמה, ניהול, תחזוקה.

מהעולם המסורתי הזה הם ״שודרגו״ לניהול תשתיות בענן (דבר שחוסך להם המון כאבי ראש אגב).

אז בבואנו לחפש את המועמד המתאים אנו נחפש כמובן איש תשתיות שהתעסק עם מערכות הפעלה, מערכות גיבוי, ניטור ואחסון וכמובן, אם יש לו נסיון בתשתית הענן – זהו יתרון גדול.

במידה והלקוח שלנו אליו אנו מגייסים מחפש איש תשתיות בסביבת Azure – יש לבדוק מולו האם סביבת ה Azure היא Must (ולכן המועמד חייב להיות מנוסה מאוד בסביבה ספציפית זו), או האם יסתפק גם באיש תשתיות מנוסה בפלטפורמות אחרות (כגון AWS של אמזון). רובם יסכימו ״להתפשר״ על סביבה אחרת, בהנחה שאת ההשלמה הספציפית ניתן יהיה לבצע במהירות.

 

מאמרים נוספים

העתיד שלך בהייטק מתחיל כאן
צור איתי קשר עוד היום

דילוג לתוכן