העתיד של Angular – האם עדיין כדאי ללמוד את זה?

Angular היא מסגרת המאפשרת למפתחים לבנות יישומי ווב מתקדמים. היא מדורגת כטכנולוגיה השנייה הכי פופולרית אחרי Node.js, והיא לא מראה סימנים של האטה. אם תהיתם פעם למה, נגלה לכם שמדובר במסגרת מצוידת היטב ברכיבים חזקים שמסייעים למפתחים לכתוב קוד קריא, ניתן לתחזוקה והכי חשוב – קל לשימוש. 

בואו נבין קודם כל מה זה Angular?

אנגולר הוא מבנה Javascript שמפתחים משתמשים בו לטובת בניית אפליקציות אינטרנט, שולחן עבודה ונייד. בניית יישומי אינטרנט באמצעות Angular היא אחת ממסגרות ה-Javascript הפופולריות ביותר. הגרסאות הפופולריות ביותר של  Angular הן: Angular 1 הידוע גם בשם AngularJS, ואחריו Angular 2, שירש את Angular 4, Angular 5 וכן הלאה.

האם קל ללמוד קורס Angular?

התשובה לשאלה- האם קורס Angular קל ללמידה, תלוי לחלוטין בידע שלך ובבקיעות שלך בJavaScript. אז אם יש לך ידע בסיסי ב-JavaScript, יהיה לך קל יותר. אבל למי מכם שלא מכירים היטב את היסודות האלה אז אכן לימוד Angular יהיו לא רלוונטיים עבורך, ואפילו רק יעשו בלאגן בראש.

 

אז קודם כל, לפני שתתחילו ללמוד Angular, תחילה הקפידו ללמוד היטב לפחות את היסודות של JavaScript. הסיבה לכך היא שזה יעזור לכן=ם במידה רבה ללמוד את המושגים של Angular.

היתרונות שישאירו אותו פה

למסגרת הזאת ישנם יתרונות רבים, שהמפתחים לא יוותרו עליהם בכזאת קלות. 

היתרונות הבולטים שביניהם הם:

Angular תומך ביישומי עמוד בודד

יישומי אינטרנט הטוענים דף HTML בודד הם סוג היישום של דף בודד. והדף מתעדכן באופן דינמי בהתאם לאינטראקציה של המשתמש עם אפליקציית האינטרנט. יישומי עמוד בודד מקוצרים בתור SPAs. הם יכולים לתקשר עם השרתים האחוריים מבלי לרענן את דף האינטרנט המלא, לצורך טעינת נתונים באפליקציה.

מכיוון שאף אחד לא אוהב לחכות יותר מדי זמן לטעינה מחדש של דף האינטרנט המלא. אז, SPAs טובים יותר במתן חווית משתמש טובה יותר. זה תומך בפיתוח של SPAs ולכן כדאי ללמוד.

קשירת נתונים דו כיוונית

היתרון העיקרי של איגוד הנתונים הדו-כיווני הוא שליפות כמעט אוטומטיות ממאגר הנתונים. ממשק המשתמש מקבל עדכון מיידי, כאשר העדכון נמצא במאגר הנתונים.

קידוד מופחת

כמעט כל מפתח שאנחנו נשאל יעדיף לכתוב קוד קצר אך יעיל, וזה בדיוק מה ש Angular עושה. היא תומכת  בארכיטקטורת Model View Controller (בקיצור MVC), שבה המפתח צריך פשוט לפצל את הקוד שלו למבנה MVC.

אינטגרציה קלה

אינטגרציה זוויתית כבר בנויה מראש במספר מסגרות, למשל Wijmo, Ionic וכו'. לכן תכונות האינטגרציה של צד שלישי קלות עם ה-Angular. אז אם אתם תרצו להוסיף כמה רכיבי ממשק משתמש באיכות גבוהה אתם פשוט תעשו את זה באמצעות כל אחת מהמסגרות שהוזכרו לעיל.

יישומים שניתן לפתח באמצעות Angular

יישומי אינטרנט

ניתן להשתמש ב-Angular לפיתוח אתרים. כמו כן, מ-Angular 5 ואילך, מפתחים יישומי אינטרנט מתקדמים. ליישומים כאלה יש ביצועים גבוהים ויש להם את היכולת לעבוד גם במצב לא מקוון.

אפליקציות מקוריות לנייד

ניתן לבנות אפליקציות מובייל מקוריות באמצעות Angular.

יישומי שולחן עבודה

עבור Mac, Windows ו- Linux ניתן להשתמש ב-Angular ליצירת יישומים מותקנים בשולחן העבודה חוצה פלטפורמות.

לסיום, 

ל-Angular יש ביקוש עצום בשוק, זה הגדיל את שיעור התעסוקה עבור אנשים המתמחים ב-Angular באופן משמעותי. יש לו עתיד, והוא כאן כדי להישאר. אז אם אתם מפתחים ואתם רוצים לשפר את המיומנויות ולהרחיב את הכישורים שלכם – זה הזמן שלכם להתחיל קורס Angular.

העתיד שלך בהייטק מתחיל כאן
צור איתי קשר עוד היום

דילוג לתוכן