אחד האתגרים המרכזיים בארגוני מחשוב הוא לשכור קודם כל את המתכנתים הטובים ביותר ולאחר מכן גם לייצר בנצ’מרק של הידע לכלל המתכנתים סביב השירותים המוצעים על ידי הארגון. בעידן ה-WEB והמובייל המודרני, הבנצ’מרק הזה חייב לכלול את כל שפות התכנות והפלטפורמות התומכות בפיתוח יישומי WEB ואפליקציות מובייל ולבטח חייב לכלול קורס Flutter מבית גוגל. מהו התהליך של הכשרת מתכנתים בארגון ואיך יוצרים את הבנצ’מרק הזה תוך התאמת הקורס לכל אחד מן המתכנתים? על כך תוכלו לקרוא בשורות הבאות.
בנצ’מרק של ידע ויכולות
בגיוס מתכנתים ואנשי מחשוב, אתם שמים את הדגש, מן הסתם, בבחירת החבר’ה המקצועיים והמוכשרים, שיסייעו לכם ליצור יתרון תחרותי בשוק. יחד עם זאת, כדי שתוכלו לממש את היתרון הזה, עליכם ליצור סל של ידע ויכולות אחידות בקרב כלל המתכנתים בארגון. חלק מן העובדים יתמחו יותר בחוויית משתמש, אחרים באפיון ואחרים בתכנות הקוד. חלקן מן העובדים יתמכו בשפת תכנות ספציפית, אחרים בשפת תכנות אחרת וביחד תוכלו ליצור חבילת שירות מקיפה וכוללת לכל צרכי הלקוחות שלכם. יחד עם זאת, ישנם אלמנטים מרכזיים שחייבים להיות חלק מסל הידע של כל אחד מאנשי המחשוב שלכם ופלטפורמת Flutter היא ללא ספק אחד האלמנטים החשובים הללו. המדובר בפלטפורמת הפיתוח ל-WEB ומובייל מבית גוגל, המתאימה הן לסביבת אנדרואיד והן לסביבת iOS ועבור כל ארגון העוסקים בתחומים אלה, מדובר ברכיב ידע חובה עבור כלל העובדים בארגון.
איך יוצרים את הבנצ’מרק לכל העובדים ולכל אחד לחוד?
הדרך הטובה ביותר להזמנת קורס Flutter ברמה הארגונית היא באמצעות הזמנה אישית של קורס מותאם אישית לעובדי הארגון הספציפי. הקורס כולל כמובן את כל נושאי הלימוד מהבסיסיים ביותר ועד המתקדמים ביותר, לרבות ארכיטקטורה, כלים, מתודולוגיות וטכנולוגיות נלוות, אבל חשוב מאוד גם שתתבצע התאמה אישית של תהליך הלימוד ושיתקיים ליווי מקצועי והכשרות המשך עבור משתתפי הקורס. במסגרת זו, כדאי לציין 6 שלבים, שאתם רוצים לכלול בתהליך ההכשרה של עובדי הארגון במסגרת קורס Flutter ואלו הם:
- שיחת איפיון צרכים – להבין בדיוק מהם הצרכים שלכם, באילו מוקדי פעילות נעשה השימוש בפלטפורמה הייחודית, באילו היקפים נעשה השימוש ומהם הדגשים המתאימים לכם בהתאם למאפייני הפיתוח בו אתם מתמחים.
- גיבוש סילבוס מותאם אישית – גיבוש תכנית לימוד מותאמת אישית, שתכלול את מרכיבי החובה של קורס Flutter מחד אך גם תתמקד בדגשים הרצויים לכם בהתאם לאיפיון שבוצע.
- הכנת המשתתפים – מתן חומרי לימוד וחומרי רקע ראשוניים, שאותם יוכלו המשתתפים ללמוד באופן עצמאי על מנת להגיע מוכנים לקורס. שלב זה מאפשר קיצור משמעותי של משך הקורס ומבטיח תוצאות טובות יותר עבור כל עובד בנפרד ועבור כלל העובדים יחד.
- הכשרה – העברת הקורס עצמו ובמקרה של קורס Flutter לאנשי תכנות ומחשבים, המדובר בקורס של 32 שעות אקדמיות המתפרשות על פני 4 ימי לימוד.
- ליווי ותמיכה – מתן ליווי ותמיכה של הסגל המקצועי מול משתתפי הקורס לאורך הקורס כולו, הן במסגרת שעות הקורס כמובן והן במסגרות התרגול החיצוני
- העשרה שוטפת – המשך העשרה ותמיכה באופן שוטף, עדכוני ידע והרחבת מעגלי הידע בהתאם לצרכים המתפתחים של הארגון.
מהם חומרי הלימוד הנלמדים במסגרת הקורס?
ככלל, קורס Flutter יכול להילמד בהיקפים שונים ובמסלולי לימוד שונים, המותאמים לקהל היעד של הקורס. במקרה של הכשרת צוות הפיתוח הארגוני, מדובר בנושאים המרכזיים הבאים:
- מבוא והיכרות עם פלטפורמת Flutter
- יישומונים בסיסיים (Widgets) – יישומונים שכיחים, גופנים, תמונות, כפתורים, תיבות דיאלוג, מכלים, טורים וכרטיסיות
- תצוגות רשימה (List Views)
- אפליקציות מצביות (Apps with States)
- תכנון ובניית אפליקציות
- עבודה עם נתוני Backend
- אינטגרציית Firebase
- Dev Lifecycle
מסלול זה כולל כמובן את כל נושאי הלימוד הנדרשים במסגרת קורס Flutter, אך כאמור, בכל הליך הכשרה ארגוני מבוצעת התאמה אישית של הקורס לצוות הפיתוח הספציפי ולצרכים הספציפיים של הארגון עצמו. התאמה אישית לעובדים ולארגון, הכללת כל נושאי הלימוד המחויבים, תמיכה וליווי לאורך הקורס ולבסוף המשך העשרה והכשרה רציפות לאורך זמן – אלו הם מרכיבי המפתח שאותם אתם רוצים לקבל בכל מסגרת קורס Flutter שאתם מזמינים לצוות הפיתוח שלכם ומומלץ לקבל חוות דעת מקצועיות על הטובים ביותר, לפני שיוצאים לדרך.